HELUZ: Obvodové zdivo nevyměníte aneb Technické poradenství na stavbě. Zdarma

HELUZ: Obvodové zdivo nevyměníte aneb Technické poradenství na stavbě. Zdarma
HELUZ
21. 1. 2022
Žádné komentáře

Při koupi spotřebičů či jiných věcí do domácnosti si dáváte záležet a necháte si poradit při koupi. Pokud doslouží nebo se rozbijí, můžete prostě koupit nové a vyměnit je. Co ale uděláte, pokud zjistíte, že máte špatně postavenou obvodovou zeď? Těžko ji půjdete vyměnit. Proto je důležité nechat si odborně poradit. HELUZ poskytuje zdarma poradenství a konzultace na stavbě. A nejen to.

Nejoblíbenější služby od společnosti HELUZ

K nejvyhledávanějším službám patří jednoznačně zdarma výpočet spotřeby materiálu. Společnost ale nabízí zdarma také technické poradenství a konzultace na stavbě. Kromě toho vám může také zhotovit kladečské plány pro keramické stropy, vypracovat průkaz energetické náročnosti budovy, požárně bezpečnostní řešení či vypočítat spalinovou cestu komínu. Využít můžete i služeb statika.

Techničtí poradci rádi pomohou během přípravy s detaily, sejdou se s vámi nad projektem nebo přímo na stavbě. Projektanti mohou obdržet Technickou příručku pro projektanty. Stavebníci zase mohou dostat k dispozici Prováděcí příručku, která ukazuje, jak pracovat s výrobky.

HELUZ: Obvodové zdivo nevyměníte aneb Technické poradenství na stavbě. Zdarma

„Prováděcí příručka je vlastně foto příběh výstavby. Obě příručky lze stáhnout i na webu. Tím vším se prolíná partnerství v rámci naší Šekové knížky HELUZ, která nabízí bonusové šeky na výhodnější nákup stavebních prvků a zařízení, jako jsou střešní systémy, okna či interiérové vybavení.“

Seznam partnerů pak najdete na sekovaknizka.cz.

Které ze služeb jsou zdarma?

Podle toho, jakou třídu materiálu si vyberete, získáte různé služby zdarma. Automaticky zdarma je doprava materiálu na stavbu.

„Pro stavebníky využívající systém HELUZ je výhodou, že část nákladů za služby jim při odběru našich materiálů a splnění podmínek vracíme zpět. Jedná se třeba o zpracování průkazu energetické náročnosti budovy nebo návrh kladečského plánu stropu.“

Pro zahájení stavby si můžete objednat placenou službu „Technická pomoc při vyrovnání základové nebo stropní desky zakládací maltou“. Tu využívá asi 90 % zákazníků, kteří staví z broušených cihel svépomocí.

Další přínosnou službou je konzultace technika na stavbě, kdy odborník pomůže s řešením náročnějších detailů, např. se zakládáním rohů, provazbou obvodových a vnitřních zdí, řešením ostění atd.

HELUZ: Obvodové zdivo nevyměníte aneb Technické poradenství na stavbě. Zdarma

K čemu je dobrý Blower door test

Blower door test je metoda měření těsnosti staveb pomocí tlakového spádu. Stavba s hodnotou výměny max. 0,6 h-1 splňuje jednu z podmínek pro označení za pasivní a můžete tak požádat o dotace v rámci programu Nová zelená úsporám. HELUZ nabízí provedení tohoto měření stavebníkům, kteří staví z cihelného systému HELUZ.

Vystavení Průkazu energetické náročnosti budov

Tato služba sice není v prvním kroku zdarma, nicméně, pokud stavíte z materiálu HELUZ, bude vám poplatek za PENB vrácen.

Pro zpracování si pro firmu HELUZ připravte projektovou dokumentaci v PDF nebo DWG formátu, dokumentaci TZB (nebo alespoň popis zdroje na vytápění a ohřev teplé vody), fakturační a poštovní adresu a další kontaktní údaje žadatele a také telefon na projektanta.

Další řada programů, pomůcek, doplňků a výpočtových nástrojů

Nástroje pro usnadnění projektování staveb ze systému HELUZ a veškeré podklady pro navrhování a projektování najdete na webu pro odborníky. Nenechte se zmást názvem, zdaleka není jen pro architekty a projektanty, ale i pro ostatní stavební profese.

HELUZ: Obvodové zdivo nevyměníte aneb Technické poradenství na stavbě. Zdarma

Můžete zde mimo jiné využít také selektor konstrukcí, který vám usnadní výběr vhodných konstrukčních prvků pro konkrétní stavbu. Dozvíte se tu veškeré informace o daném výrobku, můžete porovnávat a vybírat vhodnou technologii zdění, stáhnout technické listy, prováděcí příručku atd.

Nejužitečnější služba ze všech

Ještě před tím, než začnete svůj dům projektovat, podívejte se na seznam technických poradců a obchodních zástupců a obraťte se na ně. Budujete přece projekt na celý život!

„Obraťte se na ně a obětujte dvě hodiny svého času. Za projekt na celý život to stojí! Ať už se následně rozhodnete jakkoli, zdarma získáte informace a přehled o tom, co je dobré při plánování, projektování a výstavbě řešit, na co si dát pozor, čeho se vyvarovat a na co určitě nezapomenout.“